Boutique hotels van Leyden Boutique hotels van Leyden

Boutique hotels van Leyden

NL EN

viersterrenhotel

U bent van harte welkom

Theaterwandeling

Theater wandeling 'Goeie Mie'

Wij bieden u (als enige in Leiden) een unieke historische "Theaterwandeling" door de Leidse binnenstad aan. Deze wandeling is niet alleen geschiedkundig interessant maar heeft tevens een erg humoristische ondertoon. Ideaal om Leiden van een andere kant te leren kennen.

Onze "gids" is in de rol gekropen van de overbuurvrouw van Maria Catharina Swanenburg, beter bekend als "Goeie Mie". Deze Leidse Gifmengster (9 september 1839 - 11 april 1915) was Nederlands eerste seriemoordenaar. "Goeie Mie" bracht haar leven voornamelijk door in arme Leidse wijken, waar ze de zieken verzorgde. Zij stond goed te boek in Leiden. Maar terwijl ze ouderen en zieken onder haar vleugels nam, sloot ze ook begrafenisfondsen en verzekeringen af op hun levens. Haar buurvrouw heeft alles van dichtbij meegemaakt en vertelt u graag over haar ervaringen met die gemene overbuurvrouw "Goeie Mie". Wilt u mee weten over dit bijzondere en humoristische verhaal? Boekt u dan deze wandeling die u overal in Leiden centrum kunt laten starten.

Arrangement  
- wandeling van 1.5 uur door Leiden  (minimaal 10 personen) € 14,50 pp
- luxe 2 gangen lunch: soep, luxe broodjes, koffie/thee/melk/jus    € 15,50 pp

 Meer weten? Neem dan even contact met ons op, we maken graag een op maat gemaakte offerte voor u. Stuur een email naar: info@boutiquehotelsvanleyden.nl of vul uw gegevens in bij het contactformulier.

© 2020 Boutique Hotels van Leyden, Alle rechten voorbehouden. A Sera Business Design